КОНКУРС "ПЕДАГОГ-НОВАТОР"


Шановні колеги!
«Методичний портал»  пропонує  педагогам  району долучитися до конкурсу
Учасниками можуть бути: окремі педагогічні працівники, колективи педагогів чи педагогів та учнів. Матеріали, які розроблені та надіслані колективом, визнаються не як кілька окремих розробок  а як один матеріал одного учасника.
Заявку потрібно подати до 20 червня включно.
Вартість участі у конкурсі для учасника коштує 100 грн. За ці кошти учасник отримує 2 електронних сертифікати: за участь (чи перемогу) та за публікацію матеріалу на сторінках сайту. Також з частини цих коштів формується призовий фонд, розмір якого залежатиме від кількості учасників.

Бланк заявки можна завантажити за посиланням:
 (Натисніть на посилання і завантаження почнеться автоматично

Сайт-візитівка конкурсу:  http://testportal.ucoz.com/

Умови Всеукраїнського конкурсу «Педагог – новатор»
      Модернізація шкільної освіти неможлива без зміни векторів, на яких ґрунтувалась ще 15-20 років назад.  Стара система освіти уже віджила себе. віджили й методи прийоми, які були актуальні раніше. У сучасну технологічну добу, коли науково-технічні досягнення швидкими кроками проникають у наше життя, учителю слід приймати ці виклики та, високо закотивши рукава, використовувати все те багатство технічних вдосконалень, яке дає нам технічний прогрес. Учитель – це та людина, котра вводить учнів у світ знань і, щоб не здаватись учневі неандертальцем у сучасному комп’ютерному світі, потрібно самовдосконалюватись та практикуватись у володінні комп’ютером, інтерактивною дошкою,  досягненнями мережі інтернет.

     Використання ІКТ (інформаційно-комунікативних технологій) – це не данина моді, а необхідність сьогодення, оскільки більшість дітей ознайомлюються з комп’ютером набагато раніше, ніж це їм може запропонувати школа. Ні для кого вже не є новиною необхідність широкого застосування електронних засобів навчання під час вивчення будь-якого предмету.
     Не будемо перераховувати всі ті переваги, які надає використання ІКТ на уроках та в позаурочний час – їх достатньо. Слід тільки наголосити, що  в освіті важливою умовою успішної інтеграції технологій є професійна підготовка викладачів і фахівців, які здійснюють експлуатацію систем і засобів нової інтегрованої технології навчання. Кожний учасник навчання на основі інформаційних технологій навчання (ІТН), включаючи адміністрацію установ освіти, має володіти необхідною інформаційною грамотністю і розумінням у використанні технологій. У деяких країнах для цього необхідно навіть мати відповідний сертифікат.
     Саме з метою виявлення обдарованих педагогів-новаторів, тих, хто впроваджує та використовує на професійному рівні ІКТ в навчальному процесі ми вирішили провести цей конкурс.
Умови конкурсу
 1.  До участі в конкурсі допускаються як колективні розробки педагогів (чи учителя та учня) так і індивідуальні з вказаним авторством. Якщо розробка не належить учаснику (учасникам), такі матеріали визнаються плагіатом та не можуть бути використані в конкурсі. Якщо матеріал не запускається, не відкривається чи в нього є ще якісь несправності, він теж не може бути використаний у конкурсі.
Під матеріалами ми розуміємо:
  • Розробки уроків, системи уроків з використанням ІКТ;
  • Презентації (розробка уроку + презентація);
  • Системи контролю й перевірки знань і умінь (контролюючі тестові програми);
  • Електронні підручники, енциклопедії, тренажери, лектори, ППЗ;
  • Анімаційні навчальні картинки;
  • Комп’ютерні навчальні програми;
  • Відеоуроки чи відео, пов’язане з ними;
  • Діючі сайти на навчальну тематику (також сайти вчителів чи ЗНЗ);
  • Матеріали дослідницької діяльності  тощо.
2.  Конкурс платний. Вартість участі у конкурсі для кожного учасника від ЗНЗ коштує 100 грн. 
За ці кошти учасник отримує два електронні сертифікати: електронний сертифікат за участь (перемогу) в конкурсі та електронний сертифікат про публікацію матеріалу на сайті «Методичного порталу». Вказані сертифікати можна буде роздрукувати на будь-якому шкільному принтері та нагородити учасників на урочистій лінійці.
Також з частини цих коштів формується призовий фонд для учасників. Учасники, які за рішенням журі посядуть  І, ІІ та ІІІ місце, отримають грошову винагороду на банківську картку.
Порядок та терміни проведення конкурсу
            Для участі  необхідно до 20 червня 2016 року надіслати заявку, матеріали та короткий опис до них (з обґрунтуванням необхідності використання матеріалу в навчально-виховному процесі та з поясненням новаторського підходу у його створенні).
Заявку можна завантажити за посиланням:
Увага! Надсилаючи заявку Ви погоджуєтесь з умовами конкурсу та надаєте добровільну згоду на розміщення своєї розробки на нашому сайті.
            Після отримання заявки та матеріалів, протягом трьох діб, на Вашу електронну адресу (з якої надійшла заявка) буде надіслано реквізити (номер картки ПриватБанку) для сплати коштів за участь у конкурсі. Якщо протягом вказаного терміну Ви не отримали від нас листа, напишіть нам ще раз. 
·         Отримавши реквізити, необхідно протягом  3-х банківських днів здійснити перерахунок коштів (з терміналу,  Приват24, чи іншим відомим Вам способом) та, відсканувавши чек, переслати його нам на електронну адресу zno.probne@gmail.com, вказавши в темі листа, що це чек про сплату та свої ПІБ. У відповідь, протягом 3-х днів на адресу, з якої надійшов чек, надійде наш лист-підтвердження сплати коштів. 
·         Після підтвердження сплати ми на сторінках нашого сайту ми розмістимо матеріал з описом, не вказуючи автора (автор буде відомий тільки нам). Вам на електронну адресу, вказану в заявці, надішлемо посилання на Ваш матеріал.  
·         Протягом липня-вересня будемо слідкувати за кількістю переглядів та завантажень матеріалів. За їх результатами журі відбере серед учасників десятку з найкращими показниками та обере тих, хто посяде І, ІІ та ІІІ місце.
Увага! Журі має право включити в 10-ку й матеріал, який не набрав необхідної кількості скачувань та переглядів, однак, на думку журі, заслуговує на увагу.
Отож, конкурс відбуватиметься в 2 етапи:
1. Незалежний від нас етап: завантаження та перегляди матеріалів відвідувачами сайту.
2. Засідання журі, та обрання І, ІІ та ІІІ місця серед десяти претендентів.
·         Результати конкурсу будуть оприлюднені на сторінках нашого сайту в переддень Дня учителя та надіслані разом з сертифікатами на електронні адреси, вказані в заявках.
Учасники конкурсу
 Учасниками конкурсу можуть бути як індивідуальні так і колективні розробки педагогів-новаторів.  Колективними можуть бути як об’єднання педагогів так і об’єднання учителя та учня. В цьому випадку таке об’єднання також вважається одним учасником.
Підведення підсумків конкурсу
 В кінці вересня поточного року відбудеться засідання журі, яке обере серед учасників 10 претендентів за підсумками завантажень та переглядів матеріалів, які будуть виставлені на сайті.
  • Серед 10 претендентів журі визначить та нагородить трійку фіналістів які, на їхню думку, досягли найкращих результатів та відповідають таким критеріям: новизна, актуальність, доступність.
Всі учасники отримають 2 електронні сертифікати: електронний сертифікат за участь та електронний сертифікат про публікацію матеріалу на сайті «Методичного порталу». Вказані сертифікати можна буде роздрукувати на будь-якому шкільному принтері. Переможці отримають електронні сертифікати І,ІІ та ІІІ ступеню та грошову винагороду.
  • Сертифікати надійдуть на електронну пошту, вказану в заявці до Дня учителя.
Умови недійсності конкурсу.
            За умови, якщо учасників буде невелика кількість (менше 100), організатори конкурсу мають право прийняти рішення про закриття конкурсу ще до його початку. До отримання 100 заявок, організаційний внесок (100 грн.) з учасників не стягується. Тому, при отриманні заявок у листі-відповіді Вам буде вказано, що заявку отримано а реквізити надійдуть пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар